CHIS

Tahun Awal (taska & penerimaan tetamu)

Tahun Awal

(Tadika & Sambutan)

Di CHIS, Tahun Awal kami memberi tumpuan kepada menyediakan pengalaman pembelajaran yang diperlukan untuk membolehkan pelajar kami mula memahami proses pembelajaran dalam persekitaran yang menyeronokkan, selamat dan penyayang.

Di taska, pembelajaran kanak-kanak dipantau menggunakan Peringkat Asasi Awal Tahun di mana guru memerhati kanak-kanak dengan teliti dan menggunakan maklumat untuk merancang aktiviti yang akan mencabar, melibatkan dan membantu setiap kanak-kanak untuk maju ke arah langkah seterusnya dalam perkembangan mereka.

Dalam kelas penerimaan, kanak-kanak akan berusaha ke arah mencapai Matlamat Pembelajaran Awal dalam semua 7 bidang utama Pembelajaran dan Perkembangan. Mereka dijangka telah mencapai kebanyakan matlamat ini menjelang akhir tahun akademik untuk memastikan peralihan yang lancar ke Tahun 1 kita.

3 Kawasan Perdana

4 Kawasan Tertentu

Kawasan Lain

Empat Prinsip Panduan Tahun Awal

Empat prinsip panduan Tahun Awal menetapkan garis panduan dan struktur tentang cara kelas Tahun Awal dijalankan di sekolah kita. Ini membantu membentuk guru dan pelajar kami dalam interaksi harian dan hasil pembelajaran mereka di sekolah.

• Setiap kanak-kanak adalah a unik kanak-kanak, yang sentiasa belajar dan boleh menjadi tabah, berkebolehan, yakin dan yakin diri.
  • Kanak-kanak belajar menjadi kuat dan bergantung melalui perhubungan yang positif.
  • Kanak-kanak belajar dan berkembang dengan baik dalam persekitaran yang membolehkan dengan pengajaran dan sokongan daripada orang dewasa, yang bertindak balas terhadap minat dan keperluan individu mereka dan membantu mereka membina pembelajaran mereka dari semasa ke semasa.
  • Kepentingan pembelajaran dan perkembangan.
ms_MYMS
Tatal ke Atas